Szef rady nadzorczej Energi ustąpił ze stanowiska

Autor: WNP.PL (ICH)
09-11-2015 19:10
Szef rady nadzorczej Energi ustąpił ze stanowiska

Bogusław Nadolnik nie podał przyczyn złożenia rezygnacji.

Fot. mat. pras.

Bogusław Nadolnik zrezygnował z członkostwa w radzie nadzorczej Energi, w której pełnił funkcję przewodniczącego rady nadzorczej spółki.

Zarząd Energi poinformował, że spółka otrzymała w dniu 9 listopada 2015 roku rezygnację Bogusława Nadolnika z członkostwa w radzie nadzorczej spółki z dniem jej złożenia. Bogusław Nadolnik, który pełnił funkcję przewodniczącego rady nadzorczej spółki, nie podał przyczyn złożenia rezygnacji z członkostwa w radzie nadzorczej Energi.
Bogusław Nadolnik to absolwent Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie, Kierunek Zarządzanie i Marketing. W latach 1990 - 1992 ukończył Zarządzanie Małym Biznesem w Georgetown University Washington D.C. (USA), gdzie rozpoczął karierę zawodową jako praktykant.

Po powrocie do Polski w 1994 roku podjął pracę w Wydziale Organizacyjnym Gabinetu Ministra jako starszy specjalista, a następnie p.o. Dyrektora Gabinetu Ministra w Ministerstwie Rolnictwa i Gospodarski Żywnościowej. W latach 1996 - 2006 pracował w Ministerstwie Skarbu Państwa jako Zastępca Dyrektora Departamentu Finansów Skarbu Państwa, Zastępca Dyrektora Departamentu Budżetu i Finansów oraz p.o. Dyrektora Biura ds. Pomocy Publicznej.

W latach 2007 - 2008 pełnił funkcję Sekretarza Powiatu Legionowskiego w Starostwie Powiatowym w Legionowie. W 2008 roku przeszedł do Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, gdzie pracował na stanowisku Podsekretarza Stanu. Od 2008 do 2013 roku sprawował funkcję Zastępcy Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Według danych ze strony internetowej resortu skarbu państwa jest dyrektorem Departamentu Działań Poprywatyzacyjnych w Ministerstwie Skarbu Państwa.

NA GIEŁDZIE

Energa SA [ENG]