Na razie 5 zgłoszeń na stanowisko prezesa URE

Autor: wnp.pl (Ireneusz Chojnacki)
18-03-2011 08:06

Do końca 15 marca, kiedy to upływał termin składania dokumentów w konkursie na prezesa URE, wpłynęło 5 aplikacji. Niemniej zamknięcie listy kandydatów na prezesa URE nastąpi dopiero w najbliższy poniedziałek.

Ministerstwo Gospodarki poinformowało, że na posiedzeniu w dniu 16 marca 2011 roku zespół do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko prezesa URE ustalił, że do końca dnia 15 marca 2011 r. wpłynęło 5 aplikacji na opublikowane wcześniej ogłoszenie Ministra Gospodarki. Z uwagi na fakt, że o przyjęciu aplikacji decyduje data stempla pocztowego, zespół zadecydował, że zamknięcie listy kandydatów nastąpi 21 marca 2011 r.

W przyszłym tygodniu, jak poinformował resort gospodarki, zespół do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko prezesa URE dokona oceny formalnej zgodności przedstawionych dokumentów z warunkami ogłoszenia i ustali tryb postępowania sprawdzającego kompetencje kierownicze i językowe kandydatów. Rozmowy kwalifikacyjne i przedstawienie wyników pracy zespołu planowane są na pierwszą połowę kwietnia br.
Podobał się artykuł? Podziel się!