PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

• Strefa premium

Prezes ZE PAK zrezygnował ze stanowiska

Autor: wnp.pl (DC)
18-11-2015 10:15
Prezes ZE PAK zrezygnował ze stanowiska

Grupa ZE PAK jest piątym wytwórcą energii elektrycznej w Polsce

Fot. (mat. pras. ZE PAK)

Janusz Kaliszyk z dniem 16 listopada br. złożył rezygnację ze stanowiska prezesa zarządu Zespołu Elektrowni Pątnów Adamów Konin (ZE PAK). W związku z zaistniałą sytuacją Rada Nadzorcza delegowała na okres nie dłuższy niż 3 miesiące Wojciecha Piskorza, członka Rady Nadzorczej, do czasowego wykonywania czynności prezesa zarządu spółki.

Janusz Kaliszyk nie podał przyczyn złożenia rezygnacji.
Janusz Kaliszyk prezesem ZE PAK był zaledwie od 3 października br. Tego dnia wymieniono cały zarząd spółki.

Grupa kapitałowa Zespołu Elektrowni Pątnów Adamów Konin (ZE PAK) miała dość udany trzeci kwartał br., który był lepszy niż trzeci kwartał roku 2014. W trzecim kwartale 2015 r. przychody ze sprzedaży ogółem wyniosły 747,2 mln zł i w porównaniu do trzeciego kwartału 2014 r. zwiększyły się o 120,5 mln zł, tj. o 19,24 proc. (wzrost z 626,6 mln zł).

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!