• Strefa premium

Stanowisko pełnomocnika rządu ds. energetyki jądrowej do likwidacji

Autor: wnp.pl (Dariusz Ciepiela)
12-02-2016 16:43
Stanowisko pełnomocnika rządu ds. energetyki jądrowej do likwidacji
Fot. Shutterstock.com

Rząd przygotowuje się likwidacji stanowiska pełnomocnika rządu ds. energetyki jądrowej. Ministerstwo Energii w komunikacie przesłanym wnp.pl zapewnia, że nie będzie to miało implikacji dla programu polskiej energetyki jądrowej.

- W związku z wydzieleniem działu administracji rządowej - energia - oraz stworzeniem nowego ministerstwa, w którego kompetencjach będzie się on znajdował, następuje stopniowe przemodelowanie i racjonalizacja struktury urzędowej w tym zakresie. W związku z tym, że już wcześniej zadania Pełnomocnika Rządu ds. Polskiej Energetyki Jądrowej były realizowane przez właściwego podsekretarza stanu w resorcie, stanowisko to nie zostało odtworzone w nowej strukturze. Nie ma to implikacji dla Programu polskiej energetyki jądrowej - napisano w oświadczeniu, jakie wnp.pl otrzymało z biura prasowego Ministerstwa Energii.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!