PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

Sześciu chętnych na stanowisko prezesa URE

Autor: wnp.pl (Ireneusz Chojnacki)
22-03-2011 16:57

Na ogłoszony przez Ministra Gospodarki nabór na stanowisko prezesa URE wpłynęło 6 ofert. To jedna więcej niż wynikało z informacji podawanych tuż po upływie terminu składania aplikacji.

Ministerstwo Gospodarki poinformowało, że na poniedziałkowym posiedzeniu zespołu do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko prezesa URE stwierdzono, że na ogłoszony przez Ministra Gospodarki nabór na stanowisko prezesa URE wpłynęło 6 ofert. Ministerstwo poinformowało ponadto, że na kolejnym posiedzeniu, w tym tygodniu, wymieniony zespół dokona oceny formalnej zgodności przedstawionych dokumentów z warunkami ogłoszenia i ustali tryb postępowania sprawdzającego kompetencje kierownicze i językowe kandydatów.

Okazuje się zatem, że w konkursie na stanowisko prezesa URE jest jedna aplikacja więcej niż to wynikało z ustaleń z poprzedniej środy. Wówczas zespół do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko prezesa URE ustalił, że do końca dnia 15 marca 2011 r. , kiedy upływał termin składania ofert, wpłynęło 5 aplikacji. Zarazem zapadła wtedy decyzja, że zamknięcie listy kandydatów nastąpi 21 marca 2011 rok, a jak tłumaczyło Ministerstwo Gospodarki stało się tak, bo o przyjęciu aplikacji decydowała data stempla pocztowego.
Podobał się artykuł? Podziel się!